Rolle


© Lamia (VRL-13332)

Virallinen nimi, lempinimi Leijuvan Linnan Ritari, "Rolle" Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, ori
Syntymäaika, ikä 02.12.2012, 15v. Väri ja merkit Ruunivoikko sabino
Säkäkorkeus 150cm Omistaja, kotitalli Lamia (VRL-13332), Ryövärin Ratsutila
Rekisterinumero VH13-018-1301 Kasvattaja Lamia (VRL-13332)
Painotus, koulutus Yleis, ko: heA, re: 100cm, me: 90cm Saavutukset VIP MVA Fn, KTK-III

Palkittu VIP MVA arvonimellä huhtikuussa 2014
Palkittu Finest arvonimellä huhtikuussa 2014

Kantakirjattu III-palkinnolla helmikuussa 2014
15 + 13,5 + 15 = 43,5 p. = 58%

Ritari? Mikä Ritari? Millainen Ritari on itsehyväinen, koreileva riikinkukko joka ei voi ottaa askeltakaan kauniimman sukupuolen edustajien edessä steppaamatta, pyörimättä ja koreilematta? Puhumattakaan siitä jumankamalottamasta kiljunnasta, anteeksi soidinhuudosta, joka raikuu läpi tallipihojen luultavasti naapurimaihin asti. Käytöstavat tällä Ritarilla ovat luokkaa "en näe sinua en kuule sinua, huomioni on noissa leideissä tuolla ja näin ollen viskon ja kiskon kunnes horjahdat vain jotta pääsen astumaan varpaillesi ja karkaamaan käsistäsi" Oli ori tai ei, Ritarimaisuus on tästä hevosesta kyllä kaukana.

Noilla sanoilla koristin sähköpostiviestini ystävälleni, joka parin viikon jälkeen ostettuani Rollen kysyi kuinka meillä menee. Noh, alkuvaikutelmat eivät ehkä olleet parhaimmat tämän pojan kanssa, eikä edelleenkään ääliömäistä voi pelkällä orimaisuudella kuitata. Ei kuitenkaan koko totuus ole tässä huonossa alkuvaikutelmassa jonka tästä pöhköstä annoin, vaan Rolle on, kaikiesta ääliömäisyydestään huolimatta, yksi rakkaimmista hevosistani.

Leivujan Linnan Ritari on korea ulkonäöltään ja nimeltään, jos mahtailusta (ennemminkin siirappisuudesta) nyt pitää, mutta ainut asia mikä tällä leijuu pilvissä on itsekehu ja oman arvon tunne. Kyllähän se komea on, mutta vuosien saatossa on tullut kyllä mietittyä, että olisikohan aika varata ruunaukseen tai jonkunlaiselle kallonkutistajalle, joka takoisi hieman käytöstapoja tuohon paksuun kalloon. Kuten jo siis voi päätellä, on poika käsiteltäessä sieltä höselömmästä päästä. Yritätkö antaa rentouttavan harjonnan ja hieronnan? Rolle hyörii, pyörii ja kuopii. Yritätkö pysähtyä kirjoittamaan tekstaria samalla sitä taluttaessa? Rolle takuuvarmasti hyörii, pyörii ja kuopii. Luultavasti kiljuukin. Kengittäjät eivät voi estää kiroamistaan ottaen kiinni viskovia jalkoja ja älkää edes mainitko raspausta. Jälleen annan ehkä liiankin negatiivisen kuvan, sillä vuosien saatossa on tullut opittua, että Rolle ei ole suinkaan ilkeä, se on vain kuin ikuinen, yli-innostunut lapsi. Koko ajan haluttaisi mennä ja tehdä, eikä keskittyminen riitä pelkkään olemiseen. Niin kauan kuin hyöriminen ei haittaa, voi Rollen kanssa silti tehdä oikeastaan mitä vain, sillä mikään sitä ei tunnu haittaavan. Luimiminen, pureminen tai muunlainen äksyily ja Rolle eivät samaan lauseeseen mahdu.

Yli-innokkuus jatkuu toki ratsastaessakin, mutta jos sen saa ohjautumaan oikeisiin asioihin (= lähestyvillä ei ole tammoja tai muuta jolle täytyy koreilla) pääsee Rolle todella loistamaan. Poika onkin omiaan esteillä ja ihme kyllä, ne saavat sen enemmänkin hillitsemään itsensä kuin kuumumaan ennestään. Neitimäsyydestään huolimatta on poika myös verrattain rohkea, eikä arkaile omituisen näköisiä kyhäelmiä saati vesihautoja, vaan porskuttaa tasaisesti kaiken yli kunhan ohjastajallakin on oikea tuntuma hallussa. Myös helppoa B:tä Rollella aina välillä kisataan, eikä poika huono kouluhevonenkaan ole, vaikka esteet ovatkin selvästi se oma juttu.

Kisapaikalla on ratsastajalla harteillaan kolminkertainen työ saada se keskittyminen oikeaan suuntaan, kun kaikki on niin jännää ja joka suunnalla on daameja ja välillä sulhoja joille täytyy esitys laittaa käyntiin. Myös se kehuttu rohkeus hieman rapisee kuljetusauton ilmestyessä näköpiiriin, jokin siinä saa pikkuisen orin polvet tutisemaan, mutta jääköön se salaisuudeksi, ettei toinen nyt nolostu. Eihän sille voi kuin hymyillä, sillä kaikkine oikkuineen se on pohjimmillaan sen verran hieno hevonen, että voi sitä ajoittain Ritariksikin kehua. Mutta vain ajoittain.

Sukuselvitys

i. Onnekkaan Räyhähenki evm
sh, vkk, 150cm
ii. Varjon Veriveli evm
sh, rt, 148cm
iii. R.T. Railaaja evm
sh, rt, 158cm
iie. Varjon Viima evm
sh, vrt, 148cm
ie. Onnekkaan Salina evm
sh, vkk, 154cm
iei. Kuu-Kuoma evm
sh, prt, 150cm
iee. Onnekkaan Jalinatar evm
sh, vkk, 152cm
e. Ritariina evm
sh, rn sb, 154cm
ei. Valon Vallaton evm
sh, m, 156cm
eii. Valo-Ville evm
sh, m, 152cm
eie. Sumutar evm
sh, prt, 150cm
ee. Tieran Sulolaulu evm
sh, rn sb, 158cm
eei. Totter evm
sh, m sb, 151cm
eee. Viima evm
sh, vrt, 162cm

i. 150cm korkea, vaaleanvoikko Onnekkaan Räyhähenki on pirteä mutta hyvätapainen höseltäjä, aina valmis mihin vain ja missä vain. Sen tulevaisuus oli valmiiksi muovattu jo ennen syntymää: monipuolinen kisahevonen. Ori odotusten mukaisesti menestyikin, se oli hieno näky kouluradoilla mutta vielä hienompi esteillä - kevyen mallinsa vuoksi se kääntyi vaikka pennin päällä ja hyppäsi turhankin suurella ilmavaralla. Monen ihmisen onneksi Räyhä oli täysin peilikuva väriään myöten emästään, eikä siitä tullut pahatapaista ja kovaa kuten isästään, nimestään huolimatta. Ehkä kasvattajan Onnekkaan -liitteessä olikin ripaus onnea mukana?

ii. Varjon Veriveli, rautias 148cm ponikokoa hipova ori tunnettiin ylpeän ja raamikkaan ulkomuotonsa mukaan myös kuumaverisestä luonteestaan. Kasvattajan useasti toistamana ihmisten mieleen jäikin sitä kuvaava lause "ori jolla on huumorintajua kuin pystyynkuolleella kivellä ja pinna kuin väkevää ottaneella muorilla". Miten lie mies lauseensa tarkalleen tarkoittanut, mutta Veri todellakin tunnettiin uhmakkaasta ja huonosta käytöksestään, joka jatkui myös kisasuosituksissa vaikka lahjoja orilla olikin. Sen epäyhteistyöllisyyden vuoksi ori jätti kisaamisensa lyhyeen eikä varsojakaan kovin montaa maailmaan jäänyt.

iii. R.T. Railaaja oli tahmeista tahmein liikkuja. Tuo perisuomalaisen ja vaatimattoman näköinen rautias, 158cm korkea ori tunnettiin laiskuudestaan. Rehti se oli kuin mikä - pienimmänkin likan tai pojan käsiteltävissä, joten lyhyeen ja pitkiin aikoihin jääneen raviuran jälkeen Rallusta muovattiinkin kaikenkestävä opetushevonen pienelle yksityistallille. Uusi omistaja ihastui orin lempeään luonteeseen, eikä koskaan tätä ruunannut, jolloin se ehti muutaman varsankin jälkeensä jättää tosin vasta seuraavassa kodissa - kun se ostettiin nuorelle tytölle opetusmestariksi ja tyttö innostuikin kisaamiseen ja kuin ihmeen kaupalla, sai laiskanpulskeasta orista mallikelpoisen esiintyjän kouluradoille.

iie. Kaunis, miltei ponikokoinen 148cm vaaleanrautias Varjon Viima, tuttujen kesken Vilma, syntyi tavoitteellisista vanhemmista tavoitteelliseen kotiin - koulu-uransa se aloitti jo nuorena ja ilahdutti omistajiaankin voittaen koulumestaruuden yhtenä parhaista vuosistaan - parhaassa vedossa ollessaan alkoi tammalla harmittavasti tosin esiintyä jalkavaivoja, jotka kuvauksissa todettiinkin irtosirpaleiksi sen takajaloissa, ilmeisesti muistoina vakavemmasta tappelusta tarhakaverin kanssa. Tamma siirtyi käyttöeläkkeelle, mutta jätti jälkeensä liudan yhtä kyvyikkäitä varsoja.

ie. Onnekkaan Salina oli omistajiensa mukaan kultakimpale jo syntyessään. Sama ihminen joka kasvatti sen kauniista varsasta upeaksi estehevoseksi luopui siitä haikein mielin vanhuuden vaivojen käydessä ylitsepääsemättömiksi - suhde jota voi vain kadehtia. Tamma ei kilpaillut paljoa, mutta silloin kun se radoilla nähtiin oli se hienoa katseltavaa. Siro ja nopea, yhteistyöhaluinen. Kaunis kullanvoikko ja 154cm korkea. Tamma jättikin jälkeensä neljä rakastettua varsaa joista kaksi on edelleen omistajallansa ja luovat omaa kisauraansa.

iei. Kuu-Kuoma oli rehti, liekinpunainen 150cm rautias ori, joka kuitenkin harmittavasti joutui pienoiseksi kiertopalkinnoksi elämänsä aikana. Nuori ori ei menestynyt ravurina hienosta juoksijasuvustaan huolimatta, vaan laukkaan taipuvainen ori myyntiin suoraan ensimmäisiltä kisaradoilta miltei pilkkahintaan. Ori päätyi pienen ratsutusyrityksen hoiviin, missä siitä oli tulossa hyvää vauhtia lupaava estehevonen - uran päättyessä lyhyeen yrityksen konkurssin vuoksi. Kuoma myyntiin suomenhevoskasvattajalle, joka joutui vaikeiden aikojen vuoksi sekin lopulta konkurssiin - tuona aikana Kuoma jätti jälkeensä ainoastaan kaksi varsaa - kun oli jo uudelleenmyynnin aika. Ori ostettiin nuorelle tytölle ratsuksi josta matka jatkui eteenpäin jälleen nopeasti - orin omistaja vilkkui vielä yksi mies ja jälleen yksi nainen, joka taas laittoi hevosen ylläpitoon. Tuo nainen pysyi orin omistaja, mutta muuten hevosen olinpaikasta ei ollut tietoa - kukaan ei koskaan sitä rekisteriinkään merkinnyt kuolleeksi, joten on epäselvää, miten se viimeisen vuotensa vietti.

iee. 152cm korkea, voikko Jalinatar oli vaatimattoman suvun tytär - mutta kun Laila Laaksonen huomasi varsan toisten joukossa, oli hänen pakko saada se ja näin syttyi kipinä suomenhevoskasvatukseen. Tamma ei pikkukisoja lukuunottamatta mainetta niittänyt, mutta oli toimiva ratsu niin kouluradalla kuin esteilläkin, herkkä mutta varma liikkeissään. Vaaleanvoikko tamma periytti väriään usealle varsalleen, kuudesta varsasta vain kaksi eivät olleet voikonsävyisiä. Kasvattajan yrityksen mennessä konkurssiin, myytiin tilan hevoset ja Jalinatar päätyi ratsastuskoululle tuntihevoseksi, jossa se ehti muutamia vuosia niin lapsia kuin aikuisiakin varmoin ottein opettaa - kunnes kuoli ähkyyn.

e. Ritariina oli yksi monipuolisimmista hevosista joita itselläkin oli ilo tavata. Tamma toimi kisahevosenani kolmen vuoden ajan, koulun ja rata- sekä maastoesteiden parissa, mutta sainpa tytön kautta tutustuttua myös valjakkoajoon ja matkaratsastukseenkin. Tämä 154cm korkea, ruunikonsabino tamma ei kuitenkaan ollut tunnettu kultaisuudestaan, vaan oli kipakka ja anteeksiantamaton suorittaja, joka todella vaati ihmiseltään kaiken sen panostuksen mitä itsekin radalla antoi. Minusta se oli vain mukavaa vaihtelua, kunnon haaste: istua hevosen selässä jota ei nolottanut heittää koko hommaa temppuiluksi. Kuuleman mukaan ei tamma kuitenkaan kotonaan sen helpompi ollut, vaan oli aikoinaan hyvinkin hankala käsitälteässä ja kutsuttiinpa sitä itse pirulaiseksi kiimojen ja varsojen aikana, joita se tulisesti yritti ihmisistä pitää erossa. Ainakin on selvää, mistä Rolle huonoja tapojaan sitten oppi, vaikka en itse tähän huonompaan puoleen tammasta päässyt tutustumaan. Luonteestaan huolimatta oli menestynyt tamma haluttu emä, joten jälkeläisiä löytyykin iso liuta ja heistä löytyy samanlaisia menestyjiä kuin emänsä oli.

ei. Valon Vallaton toimi emänsä tapaan ratsastuskoulussa opetushevosena, mutta jo nuorena tajuttiin sen olevan enemmän yhden ihmisen hevonen kuin tunneille sopiva ratsu - herkästi kuumuva ja kova suorittamaan oleva ori myytiinkin kilpailukäyttöön ja ori mallikkaasti menestyikin monipuolisesti niin kouluradalla, esteillä kuin maastoesteilläkin. Vallaton ja hieman vaikea se jälleen emänsä tavoin saattoi välillä olla - mutta kukaan ei voi väittää etteikö 156cm korkea sysimusta ori ollut mitä hienoin näky radalla, ja hienoja varsojakin se jätti jälkeensä 13 kappaletta.

Valo-Ville, komean musta ja 152cm korkea ori teki lupaavaa uraa estehevosena ja tunnettiin miellyttävästä ja ahkerasta luonteestaan, olihan sillä hieman kasanovankin mainetta - tuo miellyttävä luonne kun ulottui sinne työskentelyn pariin. Vapaa-ajalla ori oli kova mies karkaamaan mitä erikoisin keinoin ja näin ehtikin saada muutaman suunnittelemattoman varsankin saatettua maailmaan. Villelle kaavailtiin myöhemmällä iällä luvallistakin siitosorin virkaa - mutta se menehtyi jo 16 vuotiaana vakavan ähkyn seurauksena.

eie. Sumutar, punarautias 152cm korkea tamma vietti miltei koko elämänsä ratsastuskoulun opetushevosena, jossa se tunnettiin hieman äkäisenä tammana jonka hampaita tuli varoa, mutta osaavana ratsuna jos siihen jaksoi ja viitsi panostaa. Ratsastuskoulunpitäjän mukaan se olikin mitä mainioin opettaja - ei päästänyt ketään helpolla vaan todellakin vaati, että sitä ratsastettiin ja ihaili tätä ominaisuutta, jonka moni voisi tuntea huonoksi piirteeksi hevosessa.

ee. Kauniista, 158cm ruunikonsabinosta Tieran Sulolaulusta kaavailtiin alkujaan ravihevosta, mutta herkkälaukkainen tamma ei vain menestynyt edes harjoituslähdöissä. Sulolaulu myyntiinkin halvalla ratsukoulutettavaksi, mutta päätyi eri kotien kautta seurahevoseksi. Täyttäessään kymmenen, myytiin tamma jälleen mutta tällä kertaa pysyvään kotiin, jossa tästä ratsukoulutusta jatkettaessa huomattiin taito hypätä - rohkeus, nopeus ja varmuus veikin tamman vielä muutamille kisaradoille, mutta mitään suurempaa siitä ei koskaan ehtinyt tulla ja varsoikin se vain kaksi kertaa.

eei. Totter juoksi kohtuullisella menestyksellä raveissa kahdeksanteen ikävuoteen asti, kunnes jalkavaivojen puhjetessa siirtyi ori siitoshevoseksi hienon sukunsa ansiosta. Komea, 151cm korkea mustansabino ori tunnettiin erikoisen näköisenä mutta perisuomalaisena suomenhevosena - luottavaisena, rohkeana, ahkerana ja hitusen jääräpäisenäkin sille päälle sattuessaan.

eee. Vaaleanrautias ja sinisilmäinen, 162cm korkea Viima teki pitkän uran ravihevosena menestyenkin hyvin, ollessaan oikea lupaus siitokseen. Tamma ehti varsoa vain kerran, ennen kuin menehtyi ähkyyn 16 vuotiaana. Tamma tunnettiin hellänä ja herkkänä - yhden ihmisen hevosena joka antaa kaikkensa sellaiselle ihmiselle joka sen ansaitsee.

Jälkeläiset

Syntynyt Sukupuoli, Nimi Emä
01.04.2014 t. Ryövärin Kesäeuforia Shamaanimorsian
08.03.2014 t. Ryövärin Kuunriimitär Rosin Karma-Ria
28.02.2014 t. Ryövärin Tuhlaajatyttö Untuvikon Unohdettu
19.02.2014 o. Ryövärin Sielun Ritari Shamaanimorsian
02.02.2014 o. Ryövärin Tuulenruhtinas Untuvikon Unohdettu
15.01.2014 t. Ryövärin Kiiranlilja Shamaanimorsian
06.12.2013 t. Ryövärin Linnanneito Shamaanimorsian
29.11.2013 t. Ryövärin Herttuatar Untuvikon Unohdettu

Kisakalenteri

PKK Näyttelyt
» 24.03.2014 / Elisan yksärit / Rakenne: Suomenhevosorit, tuom. Odelie / EO-sert
» 01.03.2014 / Azrak Racers / Hevosorit, tuom. Latu / EO-sert
» 09.02.2014 / Vecno Stud / Hevosorit, tuom. Latu / KTK-sert
» 01.02.2014 / Sumulahti / Rakenne: Hevosorit, tuom. Latu / KTK-sert (EM: Tekniikasta)
» 31.01.2014 / Latun Talli / Hevosorit, tuom. Latu / HY (SA) (EM: Tekniikasta)

Kantakirjauslausunto
15 + 13,5 + 15 = 43,5 p. = 58%
- Erinomainen sukupuolileima, rotuleima ok. Lihaksikas kaula ja kuiva pää. Ahtaahko päänliittymä Veltto takaosa, olematon risti. Hyväasentoiset jalat. Miellyttävä toteutus, varjostuksissa voisi olla aste enemmän pehmeyttä.
- Hyvä ratsuleima, heikko rotuleima. Kuiva vahva pää, leveä kaula, matala säkä, suora selkä ja lanne, lyhyt pyöreä lautanen. Lyhyehköt kyynärvarret, kevyehköluustoiset pitkähköt etusääret, kapeahkot reidet, pitkähköt takasääret, kaikissa jaloissa lyhyehköt vuohiset ja paksuhkot vuohisnivelet, pystyt etukaviot. Persoonallinen, miellyttävä tekniikka.
KRJ sijoituksia 51, voittoja 9
09.02.2015 / Fiktio / heA / 6/40
27.01.2015 / Ulapan Talli / heA / 1/30
19.04.2014 / Riiviöt / heA / 1/50
16.04.2014 / Riiviöt / heA / 5/50
15.04.2014 / Riiviöt / heA / 1/50
12.04.2014 / Riiviöt / heA / 7/50
21.03.2014 / Riiviöt / heA / 2/50
18.03.2014 / Riiviöt / heA / 4/50
15.03.2014 / Silverlode / heA / 5/40
14.03.2014 / Silverlode / heA / 2/40
01.02.2014 / Vaapukka / heB / 5/30
28.01.2014 / Marike / heB / 7/50
27.01.2014 / Marike / heB / 1/50
25.01.2014 / Marike / heB / 7/50
25.01.2014 / Moondance / heB / 5/40
20.01.2014 / Ryövärin Ratsutila / heB / 1/40
19.01.2014 / Ryövärin Ratsutila / heB / 4/40
17.01.2014 / KK Bailador / heB / 3/42
17.01.2014 / Fiktio / heB / 4/40
16.01.2014 / Takamaiden Suomenhevoset / heB / 6/50
14.01.2014 / Takamaiden Suomenhevoset / heB / 1/50
15.01.2014 / Kilpailukeskus Stewart / 90cm / 3/40
14.01.2014 / Fiktio / heB / 2/40
13.01.2014 / Fiktio / heB / 6/40
12.01.2014 / Fiktio / heB / 4/40
12.01.2014 / Fiktio / heB / 1/40
12.01.2014 / Takamaiden Suomenhevoset / heB / 5/50
11.01.2014 / Armas / heB / 1/30
11.01.2014 / Parodia / heB / 4/40
08.01.2014 / Fiktio / heB / 2/40
08.01.2014 / Fiktio / heB / 4/40
08.01.2014 / Fiktio / heB / 1/40
07.01.2014 / Fiktio / heB / 5/40
06.01.2014 / Fiktio / heB / 6/40
05.01.2014 / Fiktio / heB / 6/40
05.01.2014 / Kilpailukeskus Ginger / heB / 4/70
03.01.2014 / Kilpailukeskus Stewart / heB / 4/30
02.01.2014 / Kilpailukeskus Stewart / heB / 2/30
01.01.2014 / Clueless / heB / 3/30
01.01.2014 / Clueless / heB / 3/30
31.12.2013 / Clueless / heB / 5/30
26.12.2013 / Kilpailukeskus Stewart / heB / 3/30
25.12.2013 / Fiktio / heB / 2/40
23.12.2013 / Kilpailukeskus Stewart / heB / 3/30
21.12.2013 / Jindabyne / heB / 6/40
20.12.2013 / Jindabyne / heB / 5/40
18.12.2013 / Fiktio / heB / 5/40
17.12.2013 / Diethelm Stables / heB / 6/40
13.12.2013 / Fiktio / heB / 3/40
10.12.2013 / Fiktio / heC / 2/40
06.12.2013 / Koston Suomenhevoset / heB / 7/50
ERJ sijoituksia 58, voittoja 8
20.01.2014 / Pinehill's Equestrian / 100cm / 3/50
16.01.2014 / Ryövärin Ratsutila / 100cm / 3/40
15.01.2014 / Kilpailukeskus Ginger / 100cm / 5/50
15.01.2014 / Kilpailukeskus Ginger / 90cm / 7/50
14.01.2014 / Kilpailukeskus Ginger / 100cm / 3/50
14.01.2014 / Kilpailukeskus Ginger / 90cm / 5/50
13.01.2014 / Kilpailukeskus Ginger / 100cm / 7/50
13.01.2014 / Kilpailukeskus Stewart / 90cm / 2/40
12.01.2014 / Kilpailukeskus Ginger / 100cm / 1/50
12.01.2014 / Susiraja / 100cm / 4/30
11.01.2014 / Susiraja / 100cm / 5/30
10.01.2014 / Kilpailukeskus Stewart / 90cm / 6/40
08.01.2014 / Fifth Bridge Ponies / 100cm / 3/30
07.01.2014 / Sonic Warmblood / 100cm / 6/100
07.01.2014 / Joogin Suomalaiset / 100cm / 4/40
07.01.2014 / Kilpailukeskus Ginger / 100cm / 1/70
05.01.2014 / Kilpailukeskus Ginger / 100cm / 4/70
01.01.2014 / Fifth Bridge Ponies / 100cm / 3/30
01.01.2014 / Koston Suomenhevoset / 80cm / 7/50
01.01.2014 / Satulinna / 100cm / 1/42
01.01.2014 / Mewian Welsh / 90cm / 7/50
31.12.2013 / Tuuliharja / 100cm / 1/40
31.12.2013 / Ryövärin Ratsutila / 100cm / 4/33
31.12.2013 / Huvitutti / 100cm / 5/42
30.12.2013 / Huvitutti / 100cm / 2/46
29.12.2013 / Satulinna / 100cm / 3/42
29.12.2013 / Fifth Bridge Ponies / 100cm / 1/30
29.12.2013 / Mewian Welsh / 90cm / 3/50
27.12.2013 / Satulinna / 100cm / 3/42
27.12.2013 / Joogin Suomalaiset / 100cm / 5/40
27.12.2013 / Linya Stud / 100cm / 4/40
27.12.2013 / Linya Stud / 100cm / 5/40
27.12.2013 / Sonic Warmbloods / 100cm / 8/100
25.12.2013 / Satulinna / 100cm / 4/42
25.12.2013 / Joogin Suomalaiset / 100cm / 1/40
25.12.2013 / Fifth Bridge Ponies / 100cm / 5/30
25.12.2013 / Haavelaakso / 100cm / 5/30
24.12.2013 / Clueless / 100cm / 3/30
23.12.2013 / Joogin Suomalaiset / 100cm / 5/40
23.12.2013 / Joogin Suomalaiset / 100cm / 5/40
23.12.2013 / Clueless / 100cm / 3/30
22.12.2013 / Clueless / 100cm / 5/30
22.12.2013 / Joogin Suomalaiset / 100cm / 1/40
22.12.2013 / Fifth Bridge Ponies / 100cm / 2/30
21.12.2013 / Cresendo / 90cm / 4/50
21.12.2013 / Roscoff Sportponies / 100cm / 1/40
20.12.2013 / Joogin Suomalaiset / 100cm / 6/40
19.12.2013 / Clueless / 100cm / 3/30
19.12.2013 / Fifth Bridge Ponies / 100cm / 2/30
18.12.2013 / Sherlock Horses / 100cm / 4/30
18.12.2013 / Roscoff Sportponies / 100cm / 4/40
18.12.2013 / Huvitutti / 100cm / 7/50
17.12.2013 / Roscoff Sportponies / 100cm / 3/40
17.12.2013 / Cresendo / 90cm / 3/50
13.12.2013 / Yksityistalli Hummingbird / 90cm / 4/26
10.12.2013 / Satulinna / 100cm / 5/50
07.12.2013 / Pirunportti / 100cm / 2/25
03.12.2013 / KK Bailador / 100cm / 4/17
KERJ sijoituksia 44, voittoja 9
21.04.2014 / Bairdon / helppo / 3/50
05.04.2014 / Tuulenpesä / helppo / 3/22
25.03.2014 / Kärmeniemi / helppo / 5/39
25.03.2014 / Kirbera / helppo / 3/30
23.03.2014 / Ryövärin Ratsutila / helppo / 1/40
22.03.2014 / Kirbera / helppo / 3/30
26.01.2014 / KK Bailador / helppo / 5/26
23.01.2014 / Taikakuun Kartano / helppo / 1/43
23.01.2014 / Satulinna / helppo / 2/30
22.01.2014 / Satulinna / helppo / 3/30
16.01.2014 / Satulinna / helppo / 3/30
16.01.2014 / Ryövärin Ratsutila / helppo / 3/30
15.01.2014 / Taikakuun Kartano / helppo / 6/43
14.01.2014 / Susiraja / helppo / 3/19
14.01.2014 / Marike / helppo / 6/62
13.01.2014 / Privas Park / helppo / 2/55
10.01.2014 / Pirunkorpi / helppo / 4/42
09.01.2014 / Pirunkorpi / helppo / 1/42
09.01.2014 / Kilpailukeskus Ginger / helppo / 1/34
09.01.2014 / Nuovan Talli / helppo / 4/54
08.01.2014 / Satulinna / heB / 1/33
08.01.2014 / Marike / helppo / 7/62
06.01.2014 / Pirunkorpi / helppo / 5/42
06.01.2014 / Nuovan Talli / helppo / 5/54
05.01.2014 / Nuovan Talli / helppo / 4/54
03.01.2014 / KK Bailador / helppo / 4/50
03.01.2014 / Breawa / helppo / 3/55
03.01.2014 / Lille Stutteri / helppo / 6/45
03.01.2014 / Susiraja / helppo / 5/37
02.01.2014 / Silence Ponies / helppo / 1/55
01.01.2014 / KK Bailador / helppo / 4/50
29.12.2013 / Lille Stutteri / helppo / 2/45
29.12.2013 / Breawa / helppo / 4/55
28.12.2013 / Breawa / helppo / 4/55
28.12.2013 / Bellgrove / helppo / 4/39
27.12.2013 / Lille Stutteri / helppo / 1/45
27.12.2013 / Huvitutti / helppo / 2/30
19.12.2013 / Bellgrove / helppo / 3/39
18.12.2013 / Satulinna / harraste / 1/24
18.12.2013 / Susiraja / helppo / 3/9
17.12.2013 / Cresendo / helppo / 3/14
17.12.2013 / Pirunkorpi / helppo / 6/43
16.12.2013 / Privas Park / helppo / 5/48
06.12.2013 / Susiraja / helppo / 1/30
VSR:n alaisia sijoituksia 19, voittoja 12
08.12.2013 / Kouluratsastus / heB / 1/13
07.12.2013 / Kouluratsastus / heB / 2/13

22.12.2013 / Kenttäratsastus / helppo / 1/1
21.12.2013 / Kenttäratsastus / helppo / 1/1
20.12.2013 / Kenttäratsastus / helppo / 1/1
19.12.2013 / Kenttäratsastus / helppo / 1/1
18.12.2013 / Kenttäratsastus / helppo / 1/1
17.12.2013 / Kenttäratsastus / helppo / 1/1
16.12.2013 / Kenttäratsastus / helppo / 1/1
15.12.2013 / Esteratsastus / 90cm / 2/7
14.12.2013 / Esteratsastus / 90cm / 1/7
12.12.2013 / Esteratsastus / 90cm / 2/7
09.12.2013 / Esteratsastus / 100cm / 1/7
09.12.2013 / Esteratsastus / 90cm / 2/7

31.03.2013 / VSR-Cup: esteratsastus / 90cm / 2/66
28.02.2014 / VSR-Cup: esteratsastus / 90cm / 8/72
31.01.2014 / VSR-Cup: esteratsastus / 100cm / 8/91

31.03.2013 / VSR-Cup: kenttäratsastus / helppo / 1/45
28.02.2014 / VSR-Cup: Kenttäratsastus / helppo / 1/20
VMRJ pisteitä 13
14.12.2013 / Ryövärin Ratsutila / 15km ihanneaika / 2/14 - 9p.
08.12.2013 / Projekti Feia / 15km nopeus / 8/15 - 3p.
07.12.2013 / Kenston / 15km ihanneaika / 14/24 - 1p.

Päiväkirja ja tarinakilpailut

08.03.2015 - Joskus sitä vain takertuu muistoihin

Vapaapäivä. Mitä otollisin aika nojata lujaan ja varmaan aitatarhaan ja tarkkaillla hevosia, tänä päivänä Rollea. Vastikään kisaeläkkeelle jäänyt ori oli mitä parhaimmassa kunnossa, lihaksia täynnä ja karva kiillosta loistavana. Eikä tuo ulkomuoto nyt mikään ihme ollut - pitkän ja hienon uran se oli tehnytkin. Ori kuoputteli lunta sivuun etsiessään jotain nakertavaa ja olin yhtä huvittunut kuin aina, miten siivosti se sen teki. Kaikkien hevosten tarhat olivat alkukevään myötä yhtä puhkitallottua vesiloskaa, mutta Rolle joka oli aina ollut erityisen siisti hevonen (kyllä, lantookin yhteen nurkkaan siistiin kasaan) oli jättänyt jälkeensä vain muutamat, sirot polut ja suurin osa sen tahrasta oli koskematonta lumikinosta. Toisten hevosten tapaan se ei ollut imenyt keväthuumaa päähänsä niin että riehuisi ympäriinsä juosten tai vähintään aidanlaitaa pitkin laukaten ja muille oreille pörhistellen tai kauempana majaileville tamoille kujeillen. Vielä kun se yleensä on aina ollut sellainen riikinkukko että pahimmatkin casanovat jäävät kakkoseksi. Eikai se ollut tullut vanhaksi?

Eihän se nyt vanha, ei edes kahtakymmentä. Mutta keskittyessäni jälleen orin tarkkailemiseen ajatukset harhailivat olettamuksiin. Onko se täällä vielä kymmenen vuoden päästä? Kuinka paljon sen ulkomuoto on muuttunut silloin, joko se näyttää vanhuuden merkkejä? Jostain syystä ajatus notkoselkäisemmästä ja harmaantuneesta Rollesta sai mieleni hieman surumieliseksi. Olihan se jo sen yli kymmenen vuotta omistuksessani ollut, kun miltei suoraa vieroituksesta sen itselleni ostin kasvatettavaksi. Se on aina ollut komea ja pörheä, suuriegoinen ja äänekäs. Rasittavakin. Mutta nyt se tuossa rauhassa nakersi kaivamiaan juuria muiden hevosten riehuessa täyttä päivää ja kun tarkemmin mietin, oliko sen pahat tavatkin vähentyneet? Se ei enää tuntunut kiskovan niin kovasti ennen tammojen perään tai puskemaan ihmistä turhautuneisuuttaan.

Varmasti lukematon määrä muita ihmisiä huutaisi hurraata kun ranttalipojasta olisi viimein kasvanut herrasmies, mutta jostain syystä ajatus jäi nakertamaan mieltä. Että tuo villi, hulttio olisi viimein kasvanut aikuiseksi. Saisiko sen typeryyksille enää koskaan nauraa? Jäin miettimään edellistä kertaa, milloin olisin siihen miltei hermoni menettänyt. Rolle käänsi toista kylkeään kohti aurinkoa ja jatkoi etsimistään.

28.02.2014 - KRJ tarinakilpailut Aasikartanossa, helppo B, 8. sija

- kirjoita tarina/muu teksti kilpailupäivästä, jossa käytät ratsustasi mahdollisimman montaa erilaista hellittelynimeä (tyyliin Indi pieni ponipalleroiseni) - tai jos kaikki ei suju suunnitellusti, niin haukkumanimeä ;)
- tai kirjoita runo, jonka otsikkona on hevosesi nimi/lempinimi ja jonka jokainen säe (rivi) alkaa hevosesi nimen/lempinimen ensimmäisellä kirjaimella

Ruojaksi sua kutsua kai pitäs
Rollaat aina vaan menemään
Ruojaksi todellakin sua kutsua sais
Rolle miten sä saatkaan mun hermot kestämään
Rolle sä olet oikea sekasorron luoja
Ryminän ja räminän tuoja
Räikeän kaaoksen suoja

Rolle voisit useemmin hyvät puolesi näyttää
Raamikas
Rohkea
Ritarimainenkin
Rupeaisit näitä taitoja enemmän käyttää
Rakkaaksi voisin useemmin silloin kutsua sua Rolle
Rolle joka nyt on pelkkä saamarin polle

Valmennukset

Kouluvalmennus 12.04.2015, valmentajana Inna

Pyysin Lamiaa aloittamaan Rollen kanssa tänään käynnissä tekemällä pohkeenväistöjä. Ori oli tänään reipas, vaikkakin kankean näköinen. Väistöjen lisäksi pyysin Lamiaa tekemään voltteja, joissa nainen saisi taivuttaa oria oikein kunnolla. Väistöt sujuivat suhteellisen hyvin ja orin hiljalleen muuttuessa jopa vetreämmäksi, pyysin Lamiaa nostamaan ravin ja tekemään pitkille sivuille loivatkiemurat sekä päätyihin suuret ympyrät. Meno muuttui koko ajan paremmaksi, joten käskin Lamiaa tekemään avotaivutukset molemmille pitkille sivuille sekä ympyrät sulussa. Rolle oli hyvin kuulolla, vaikka Lamia sai jatkuvasti tehdä puolipidätteitä orin vauhdin pitämiseksi tasaisena. Kehuin ratsukkoa kovasti, kun avot näyttivät hyviltä, eikä sulku ympyröillä ollut ollenkaan pahan näköinen. Pyysin Lamiaa seuraavaksi siirtämään ruunivoikon orinsa käyntiin ja löysentämään tuntumaa hetkeksi.
Selitin seuraavan tehtävänannon Lamialle, joka koostui ensin avotaivutuksesta puolikkaan pitkän sivun verran, jonka jälkeen Lamian tulisi kääntää Rolle keskihalkaisijalle ja vaihtaa suuntaa, jatkaen viereisellä pitkällä sivulla sulussa loppuun. Päätyihin hänen tulisi tehdä laukkaympyrät. Lamia lähti positiivisin mielin tehtävään. Laukkanostot olivat aluksi hieman hätäisiä, mutta Lamian rauhoittaessa mielensä, sujuivat ne hyvin. Suluissa eikä avoissa ei ollut vieläkään ongelmia ratsukolla. Vielä lopuksi ratsukko pääsi hiomaan laukanvaihdoksia kokorataleikkailla. Aluksi Rolle kompasteli omiin jalkoihinsa liian vähäisen tuen takia, mutta pian kaksikon laukanvaihdokset sujuivat nätisti ja hyvillä mielin saatoin päästää heidät tekemään loppuverryttelyn itsenäisesti ravissa ja tekemään loppukäynnit maaston puolelle.

Estevalmennus 02.07.2014, valmentajana Jaana K.

Rolle ja Lamia lämmittelivät sillän välin, kun rakentelin esteitä radalle, joilla treenattaisiin hyppykohtia. Piirsin jokaisen esteen eteen laatikon, jonka sisältä hevosen tulisi hypätä. Ratsukon yhteistyö näytti sujuvalta ja lämmittelyt oli hoidettu, joten eikun hommiin vaan.

Lamian ratsastus oli johdonmukaista ja pehmeää, mihin Rolle reagoi oikein hyvin. Sileällä ratsastaessa hevonen oli vaikuttanut erittäin kuumuvalta, mutta esteillä se taas oli melkein kuin itse rauhallisuus. Pari kertaa meinasi kuitenkin homma mennä ihan höpöski, kun tammoja meni kentän ohi ja rollen piti alkaa esittämään turhan paljon. Lamia kuitenkin sai nopeasti hevosen hanskaansa ja taas jatkettiin tosissaan töitä.

Ponnistuskohdat ei aluksi olleet ihan siinä missä piti, mutta Rollen tajutessa Lamian merkit alkoi hypytkin lähtemään oikeista kohdista. Ratsukon suoritukset vain paranivat loppuakohden ja Rollen hyppytyyli oli hieno. Sen laukka on sen verran matkaa voittava, että ajatkaan ei varmasti tällä ratsukolla kisoissa huonoja olleet. Lamia on ratsastajana osaava ja osaa käyttää pehmeitä apuja erittäin hyvin.

Kouluvalmennus 22.04.2014, valmentajana Linnea L.

Oman Ryöväri-varsani kautta pääsin jo toisen kerran valmentamaan Lamian yhtä upeista suokkiherroista Leijuvan Linnan Ritaria aka Rollea. Tänään Lamia sai todella näyttää miten hienosti ori osasikaan liikkua helpon aan tasolla kun harjoittelimme laukanvaihtoja kolmikaarevalla kiemurauralla. Itsenäisten alkulämmittelyiden jälkeen pyysin ratsukkoa ensin suorittamaan radan ravissa ja laukassa, jotta tiet olisivat hyvin mielessä ennen varsinaisen tehtävän aloittamista. Rollella meinasi loppua kiinnostus koulukuvioihin jo heti alkuun, joten Lamia joutui paljon työstämään ratsuaan, jotta se pysyisi myös keskittyneenä.

Alkuun katsottiin että Rolle taipui hyvin tien kaarteissa ja antoi asettaa itseään hyvin. Kun tämä sujui niin tiputin kentän keskelle ensin yhden puomin. Pyysin ratsukkoa ylitämään sen laukassa ja aina vuorotellen kääntymään puomin jälkeen oikealle ja vasemmalle. Puomin päällä pitäisi antaa niin sanotut vastalaukka avut, jonka avulla ori vaihtaisi puomin päällä laukkaa. Tehtävä osoittautui yllättävän helpoksi ja otimme melkein heti jo puomin pois.

Kolmikaarisella tiellä laukanvaihdot olivat Rollelle hieman haastavampia ja joka mutkassa se ei onnistunut, mutta pyysin vaihtamaan laukan kuitenkin ravin kautta. Loppua kohden Rolle tuntui yhä enemmän vain kyllästyvän tähän täydellisyyden hipomiseen, ja Lamia sai tehdä kaikkensa, jotta hevonen kulkisi hienosti eteenpäin. Lopuksi saimme kuitenkin muutamat todella hyvät laukanvaihdot. Kun nämä hallittaisiin paremmin niin estekentilläkin ratojen suorittaminen helpottuisi varmasti.

Estevalmennus 16.04.2014, valmentajana Veera

Lamian ilmaantuessa kentälle toisen ratsunsa Rollen kanssa, sain jälleen rakastua upeaan hevoseen. Tällä kertaa kentällä tepasteli aivan upean värinen ja innokkaan, mutta silti toimivan oloinen ori Lamian hyvässä ohjauksessa. Aloitamme lämmittelyn jälkeen kolmoissarjalla, joka tämän ratsun kanssa sujui todella hyvin.

Kolmoissarja hypättiin pari kertaa, ja sitten siirryttiin hyppäämään muuria sekä okseria, jotka molemmat olivat yksittäisiä esteitä. Ensin okserille, sitten puolisen kierrosta rauhallista laukkaa ja muurin yli. Rolle hyppäsi rauhallisesti ja pysyi kokoajan hallinnassa. Ratsukko hyppäsi seuraavaksi pitkällä sivulla kolmoissarjan, sitten muurin toisella pitkällä sivulla, okserin keskihalkaisijalla ja toiseen kertaan sarjan. Rolle hyppäsi hyvin, mutta sekosi hieman sarjan keskimmäisella osalla ja pudotti viimeisen esteen. Tämän vuoksi Lamia hyppäsi esteen vielä toiseen kertaan. Tällä kertaa kaikki sujui, joten jatkoimme rauhassa harjoituksia.

Estevalmennus 05.03.2014, valmentajana Inna

Rolle oli kyllä upea näky, kun se ravaili ratsastajansa kanssa maneesissa esteiden välissä. Melkein jo unohdin huudella ratsastajalle neuvoja, kun jäin vain katselemaan tuota komistusta. No, mutta asiaan. Heti ensimmäisenä kehotin ratsastajaa painamaan kantapäät alas ja nojaamaan hieman enemmän taakse. Aloittaisimme valmennuksen ensiksi okserilla, jonka korkeus oli 70 cm. Rolle oli mukavan eteenpäinpyrkivä ja kuunteli hyvin ratsastajaa. Lennokas laukka nousi helposti ja estettä kohti tultiin suorassa linjassa. Hyppy oli hieno, vaikka ratsastaja menettikin hieman tasapainoaan suuressa loikassa. Nostin hieman estettä ja Rolle tuntui jo heti olevan valmis. Tällä kertaa laukka oli paljon suurempaa ja Rolle näytti kuumuvan rutkasti. Komensin ratsukon siis ennen hyppyä ympyrälle, jossa ratsastaja sai rauhassa koota Rollen paremmin tuntumalle. Kun ravi oli hieman rauhoittunut, päästi ratsukko uudesta kokeilemaan. Rolle ponkaisi kaukaa esteen ylitse, johon ratsastaja ei ehkä ollut tarpeeksi valmistautunut, mutta pysyi silti hienosti selässä. Käskin kehumaan oria ja lisäsin sitten okserin perään muurin, jonka korkeus oli myös 80 cm, okserin tosin nostin jo metriin.

Aluksi Rolle sai käydä kävellen tutustumassa esteeseen, jonka jälkeen ratsukko sai tulla kaksi estettä laukassa. Rolle meinasi hieman epäröidä muurin kohdalla - ehkä ratsastajan huomio oli hieman herpaantunut - mutta päätti sitten rohkeasti loikata esteen ylitse. Vielä viimeiseksi oli vuorossa viiden esteen pikkurata. Ensimmäisenä oli siis okseri ja sen perään muuri. Muurilla oli laukanvaihdos ja pysty, pystyn jälkeen tuli vielä parin esteen sarja. Esteet olivat korkeudeltaan 80-100cm. Ratsastaja sai ensin ottaa hieman laukkaan ympyrällä ja suunnata sitten Rollen nokan kohti okseria. Okseri ylittyi hienosti, kuten myös muuri ja pysty. Hieman ratsastaja saisi pitää enemmän kantapäitä alhaalla ja istua paremmassa kevyessä istunnassa. Ohjeistin asian samalla, kun ratsukko ratsasti kohti sarjaa. Sarjalle Rolle tuntui kuumenevan sen verran, että väli ei ollutkaan enää sopiva. Sen seurauksena Rollen oli pakko kieltää ja ratsastaja tipahti vain valmennuksen viime hetkillä. Ei muuta kuin ratsastaja takaisin selkään ja uusi yritys sarjalle. Tällä kertaa ratsastaja lyhensi hienosti Rollen askeleen ja sarja ei tuottanut ongelmia. Ratsastajan toiveiden mukaisesti rata tultiin vielä toiseen kertaan ennen kuin Rolle sai tehdä itsenäisen loppuverkan. Hyvin sujui!

Kouluvalmennus 26.02.2014, valmentajana Hanne

Siinä se nyt tanssahteli koko komeudessaan juuri sulaneella kentällä. Pikkuisen voikkovauvani isäukko Rolle. Ihailuiltani sain lopulta tervehdittyä itse ratsastajaakin ja mietimme Lamian kanssa hieman valmennuksen kulkua. Koulua olisi tarkoitus tänään vääntää ja sain ratsastajalta vähän vihiä orin tasosta. Rolle oli siirtymässä Helpon B:n taidoista Helppoon A:han, joten kävisimme hieman näitä uusia juttuja läpi.

Ratsukko oli jo aloittanut verryttelyn, jonka annoin heidän tehdä ensin rauhassa loppuun. Lamia taivutteli oria kevyessä ravissa pääty- ja keskiympyröillä, ja kehotin hetken päästä lisäämään mukaan myös loivan kiemurauran ja muutamat käyntisiirtymiset lyhyille sivuille. Rolle nimittäin häselsi melkoisesti omiaan ja kontrolli näytti paikoin olevan hieman hukassa. Itse työskentelynkin aloitimme pysähdyksin ja siirtymisin. Pitkillä sivuilla mentiin muuten harjoitusravia, mutta johonkin kohtaan sivua tehtiin pysähdys ravista. Lyhyillä sivuilla taas siirryttiin käyntiin muutaman askeleen ajaksi. Kun kontrolli alkoi löytyä, sai ratsukko kävellä hetken aikaa vapain ohjin, kunnes aloitimme hieman vaativamman tehtävän.

Ihan alkuun taiteilimme Lamian kanssa Rollen parempaan peräänantoon. Kehotin Lamiaa jarruttamaan hieman vatsalihaksilla ja samalla ratsastamaan Rollea aavistuksen eteenpäin. Ohjat saivat pysyä tasaisella tuntumalla. Ori oli ilmeisen herkkä avuille, ja oli lähdössä lentoon pienimmästäkin pohkeen kosketuksesta, joten Lamia sai pitää vatsalihaksensa raudan lujina. Pikkuhiljaa ori älysi mitä siltä halusimme ja alkoi pyöristää selkäänsä ja laskea hieman kaulaansa alaspäin rentoon muotoon. Tulimme ensin käynnissä avotaivutusta toisella pitkällä sivulla, ja toisella keskityimme harjoitusraviin ja kokosimme hieman Rollea. Parin kerran jälkeen nostimme vaatimustasoa tekemällä taivutuksenkin harjoitusravissa. Teimme saman harjoituksen myös toiseen suuntaan ensin käynnissä, sitten ravissa.

Lopputunnista Rolle sai päästellä hieman höyryjä laukkatehtävän aikana. Helpon A:n ohjelmaan kuului vastalaukka, joten teimme hieman harjoituksia niin myötä- kuin vastalaukassakin. Kehotin ratsukkoa tulemaan pitkän sivun alusta hieman uran sisäpuolelle käynnissä ja Lamiaa asettamaan oria ensin aavistuksen ulospäin ennen laukkapohkeita. Rolle nosti pari ensimmäistä kertaa myötälaukan, mutta kolmannella yrityiksellä vastalaukka nousi hienosti ja kehuimme oria vuolaasti. Pitkän sivun jälkeen tuli tehtä lyhyt käyntisiirtyminen, josta nostettiin myötälaukka ja tehtiin pääty-ympyrä. Ympyrät sujuivat Rollelta hienosti ja laukka oli mukavan ilmavaa ja pyörivää, eikä sellaista rynnimistä, mitä joskus suomenhevosilla näkee. Laukkojen onnistuttua molempiin suuntiin annoin ratsukon siirtyä suoraan loppukäynteihin venyttelemään eteen- ja alas. Rollessa on kyllä hyvin potentiaalia Helpon A:n radoilla ja ylimääräinen häsellyskin oli loppunut sen saatua paljon ajateltavaa valmennuksen aikana.

Ulkoasu © M Layouts
Muokkaus © Lamia (VRL-13332)
Sivuilla näkemäsi hevonen on virtuaalihevonen