Piru


© brainchild

Virallinen nimi, lempinimi Spiritismi, "Piru" Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, ori
Syntymäaika, ikä 13.02.2015, 4v. Väri ja merkit Musta, herasilmät
Säkäkorkeus 166cm Omistaja, kotitalli Lamia (VRL-13332), Ryövärin Ratsutila
Rekisterinumero odottaa rekisteröintiä Tuoja brainchild
Painotus, koulutus Koulu, koulutuksessa Saavutukset -

Jokainen haaveilee siitä mustasta orista, lempeästä ja urheasta ystävästä. Omissa haaveunissa pyörivät vielä sieluun asti kurkottavat, jäänsiniset silmät ja pitkä, paksu harja - ja olinkin sellaista huokaillen etsinyt - tuloksetta. Niinpä eräänä iltana miltei ryystin kahvini väärään kurkkuun kun sen näin - iltahämärässä sinisenä loistava ori noilla silmillä. Ei, ei se sentään suoraan silmieni eteen materialisoitunut, mutta myynti-ilmoitus kuvan kanssa oli todellinen. Eihän siinä juuri ajatella ehtinyt, kun lähdin jo nuorta oria kokeilemaan - kyvykäs muttei helppo, juuri minunlaiseni hevonen. Luonteeltaan melkoinen renttu, mutta kukapa ei elämäänsä yhtä renttua kaipaisi?

Spiritismi. Älä anna nimen hämätä - tai oikeastaan anna vain, kauniisti Piruksi kutsumani ori on päivästä riippuen piru enkelin tai enkeli pirun vaatteissa, 13. päivä perjantaita vielä kaiken lisäksi syntynyt. Uljas musta ei ole ironisen hauskasti maailman lempein orhi, vaan nimensä ja kaikkien enteiden mukaan vaativampi tapaus, johon kellä tahansa ei hermot riittäisi eikä riitäkään. Ei se nyt täysin pirukaan silti ole, vaan kovan luonteen ja vaativuuden alta löytyy mitä osaavin ja herkin koulukiemuroiden kuluttaja.

Oria katsoessa ei voi luulla sillä olevan suuri ego, sen egon tietää suuri olevan. Tammoille se on pörhistelyvalmiina mihin kellonaikaan tahansa ja en edes jääräpäisimpiä piikojamme tuomitse, jos polvet vähän kavahtavatkin tummaa komistusta. Oria taluttaessa tuleekin olla alati valpas ja valmis, sillä vielä nuori ja hormonihuuruinen Piru helposti sen vierellä kulkevan ihmisen unohtaa ja vaatii takaisin maanpinnalle palauttamista, jos innostuu kiskomaan tai ylipäätään päälle kävelemään. Ja auta armias jos se käsistä pääsee, se on menoa sitten se. Muille oreille se ei juuri riikinkukkoille - vaan tiedostaa olemuksensa ja käyttäytyy kylmän viileästi ja se jos jokin saa muut Ryövärin orit miltei tai oikeastaan täysin raivon partaalle.

Piru ei olekaan käytökseltään sellainen tavallinen hulttio-ori, tiedäthän - joka pöljäilee ja esittää minkä kerkeää. Piru tuntuu melkein laskelmoivalta, se saattaa seistä hoitotilanteessa kuin kivi, kunnes pahaa-aavistamaton hoitaja kääntää katseensa ja ori nappaa nakinkulmasta, ei huomiota hakeakseen vaan nimensä mukaan ihan vain piruillakseen. Jos se olisi ihminen, voisin melkein kuvitella sen virneän puolihymyn ja sarkastisella äänensävyllä sävytetyn "Onko joku hätänä?" -lausahduksen, kun se kanssaolijoitaan näiden pois kääntyessä häiriköisi mitä rasittavimmilla tavoilla.

Ratsastaessa Piru on se joka ei pyydä vaan vaatii ja ratsastaja yrittää vain pysyä perässä. Nuori ori kehittyy hurjaa vauhtia ja tietää että näyttää kykynsä, on herkkä kuin mikä mutta niin hemmetin kuumuva - sellaista ratsastuskertaa ei Pirun kanssa olekaan milloin et olisi sen päätteeksi kuin hiellä pesty. Äärimmäistä tilannetajua ja omaa herkkyyttä tarvitaan ja rutkasti, sillä kovista avuista juoksee ori vain alta pois - mutta samoin kyllä pelkästä sievästi silittelystäkin. Kultaisen keskitien löytäminen vie aina aikansa, mutta kun se löytyy - ori todellakin työskentelee ja nimenomaan nauttii siitä työskentelystä, siitä ei epäilystäkään. Silloin muu maailma kuin katoaa ympäriltä, tuntee olevansa yhtä hevosen kanssa, lentävänsä ja kaikkea muuta kliseistä, millä tavoilla sitä mahtavaa tunnetta voikaan kuvata. Ei voi kun innolla odottaa, mitä orista vielä tuleekaan ikävuosien karttuessa.

Sukuselvitys

i. Silpoja evm
sh, rt, 169cm
ii. Vandaali evm
sh, rt, 156cm
iii. Viriroihu evm
sh, vrt, 159cm
iie. Hiisitär evm
sh, m, 154cm
ie. Sysikuun Seireeni evm
sh, rtkm, 170cm
iei. Sielunkerjuu evm
sh, rnkm, 168cm
iee. Sysikuun Karma evm
sh, vrt, 159cm
e. Illuusia evm
sh, m, 157cm
ei. Häjyn Ikaros evm
sh, trn, 154cm
eii. Varjovaras evm
sh, m, 153cm
eie. Onerva evm
sh, rn, 156cm
ee. Vilhilla evm
sh, m, 158cm
eei. Kisälli evm
sh, rt, 150cm
eee. Viikatera evm
sh, m, 157cm

Jälkeläiset

Syntynyt Sukupuoli, Nimi Emä
31.05.2014 t. Ryövärin Suruvala Kirjana

Kisakalenteri

PKK Näyttelyt
» 04.04.2015 / Mooncruiser / Hevosorit, tuom. Kics / HY (EM: Persoonallisuus)
» 24.03.2015 / Amarante / Muut hevosorit, tuom. Latu / HY (EM: Persoonallisuus)
"EM persoonallisuudesta. Komea ori."
KRJ sijoituksia 0
-
Ulkoasu © M Layouts
Muokkaus © Lamia (VRL-13332)
Sivuilla näkemäsi hevonen on virtuaalihevonen